Un pepene galactic se îndreaptă amenințător către Pământ

Astronomii americani au identificat un asteroid cu coaja verde care se îndreaptă către Terra cu viteza de 20 de mii de km la oră. Din imaginile luate de telescopul Hubble se poate vedea clar că este vorba de un pepene galactic, un fruct care pătrunde în galaxia noastră numai o dată la 30 de mii de ani.

Privitor la natura miezului din asteroid, părerile astronomilor sunt împărțite. Doctorul James Horwick de la Chicago University crede că avem de-a face cu un pepene foarte dulce și zemos: „Este un pepene care a stat în condiții ideale, la umbră și răcoare. Automat, miezul lui este dulce și răcoritor, cam ca la pepenii de Dăbuleni.”

Cercetătorii japonezi de la Tokyo Grand University sunt însă de altă părere. Toshiki Nakamoru, șeful catedrei de agronomie spațială, a declarat pentru TNR: „În primul rând, gândiți-vă cât e de vechi pepenele acesta! El a pătruns în galaxia noastră pe vremea când dinozaurii erau copii, deci vă dați seama că nu mai e deloc proaspăt. Și mai e o chestie: atunci când pepenele va intra în atmosfera terestră, din cauza frecării cu aerul el se va încălzi foarte-foarte tare. Și spuneți-mi voi mie cine are chef să mănânce un pepene cald?!”

Cei mai sceptici cercetători susțin că întâlnirea pepenelui cu Terra va fi una foarte nefastă. La impactul cu solul, asteroidul se va sparge și există pericolul la locul aterizării să se facă o mizerie de nedescris.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 noiembrie 2010 16:11

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult