Un perete cu faianţă semnat Dedeman, vândut cu 7 milioane dolari la Sotheby’s

Arta românească vinde în continuare! După ce Brâncuși a stabilit recorduri peste recorduri cu sculpturile sale vândute pe milioane de dolari, un nou artist modernist român face senzație în Europa. Un ansamblu artistic semnat de misteriosul artist Dedeman, numit „Vale cu cascade cu CM14” a fost vândut de Sotheby’s cu 7 milioane de dolari. Un alt record a fost bătut la sculptură, unde „Pexal Sălbatic cu fitinguri de 3/4” a fost vândut cu 84 de milioane de dolari.

„Am descoperit din întâmplare peretele, când am fost în vizită la un prieten român și m-am dus la baie pentru nevoi fiziologice. Din păcate mi-am uitat telefonul la masă și atunci am descoperit câtă artă era în jurul meu, efectiv copleșitor. L-am întrebat pe proprietar de unde are asemenea minuăție și mi-a zis că e de la Dedeman”, a declarat impresarul de artă care a scos lucrarea la vânzare.

Acesta a anunțat că a descoperit în România o mulțime de artiști de același calibru, câteva sute doar în București, toți fiind influențați doar de câteva mari nume în artă de la barocul Hornbach la postmodernistul artist Baumax și până la clasicul OBBI.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
14 mai 2015 17:05

Alte articole

Vezi mai mult