Un poliţist e bănuit că în tinereţe a frecventat cursurile unei facultăţi

Caz şocant în Poliţia Română: un poliţist al cărui nume nu a fost făcut public este anchetat de colegii lui, ca urmare a unor informaţii din care reiese că ar fi frecventat cursurile unei facultăţi în perioada tinereţii. Anchetatorii vorbesc chiar de circumstanţe agravante, întrucât este vorba de Facultatea de Filosofie.

Din biblioteca poliţistului au fost ridicate mai multe cărţi, între care Fenomenologia spiritului a lui Hegel şi Diseminarea lui Derrida. Experții criminaliști vor să verifice dacă amprentele anchetatului se regăsesc pe fiecare pagină în parte, pentru a demonstra astfel că a citit respectivele cărți.

Însă cea mai puternică probă din dosar rămâne o înregistrare audio, în care poliţistul îşi trădează păcatul tinereţii şi efectiv urlă către un coleg: „Separarea Unului de Multiplu eşuează prin dubla insinuare a unui principiu katabatic al Unului în Multiplu, respectiv al unui principiu anabatic al Multiplului în Unu. Mare prost mai eşti! Ca să nu-ţi mai zic de anterioritatea katabatică a Eternităţii asupra anabazei Timpului”.

„Chiar dacă e vorba de o greşeală a tinereţii, trebuie să avem toleranţă zero faţă de astfel de oameni. Nu putem accepta ca imaginea poliţiştilor să fie mânjită în halul acesta”, a spus ministrul de Interne.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
19 iulie 2011 13:07

Alte articole

Vezi mai mult