Un preot a renunţat la parohia de la ţară din Dolj: “Nu-mi rup Merţanul prin hârtoapele alea!”

Şi-a făcut un calcul şi a renunţat la parohie! Un preot ortodox a demisionat din parohia primită într-un sat sărac din Dolj, motivând că n-are sens să-şi distrugă limuzina pe drumurile distruse ale comunei. Acesta a anunţat Patriarhia că mai aşteaptă să strângă nişte bani, după care o să-şi cumpere o parohie mai bănoasă.

Sătenii au fost supăraţi că rămân fără preot şi au strâns bani să-şi asfalteze drumul, dar primarul, fiind de la PSD, i-a furat. Au încercat să astupe singuri gropile, dar au fost amendaţi penal pentru că au făcut lucrări fără autorizaţie pe drumurile publice.

Un alt preot a sărit imediat să profite de şansă şi a acceptat să devină preotul paroh. Acesta a spus că va circula cu elicopterul. „Voi lua un credit şi din banii pe care mi-i vor da credincioşii voi plăti ratele. Nu există parohie săracă. Trebuie doar să nu-ţi fie lene să le iei banii fraierilor. Am văzut că au o pădure, aranjez să o trec în proprietatea bisericii, o defrişez şi aia a fost!”, a spus Onufrie Rîuleţ, preotul cu imaginaţie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
13 martie 2016 02:00
Citește mai mult despre: BOR dolj Mercedes parohie preot

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult