Un regizor a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar subacvatic după ce a scăpat camera în ciorbă

Cinematografia românească este din nou în prim plan, după ce un cunoscut regizor român a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar subacvatic. Acesta a filmat excepționala peliculă într-un moment de neatenție.


„Eram în bucătărie, mă pregăteam să filmez un video scurt de o oră și jumătate cu faianța de lângă aragaz, pentru un alt proiect cinematografic la care lucrez, când, din greșeală, am scăpat camera în ciorba pe care o preparam. Când am scos camera și i-am dat drumul să verific dacă mai funcționează, am fost pur și simplu dat pe spate de ceea ce filmasem. Așa că m-am hotărât să o bag la loc în ciorbă și să mai filmez încă trei ore”, spune regizorul Mike Ivașcu.

Filmarea i-a adus cineastului numeroase premii de la cele mai prestigioase festivaluri de film documentar din Europa, dar acesta vrea mai mult. „Nu mă voi opri aici. La anul revin în forță cu un documentar din interiorul unei mașini de spălat în funcțiune. Să vedeți atunci premii, n-o să mai am loc în vitrină”, a declarat Mike Ivașcu.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Luchian
23 februarie 2017 13:02
Citește mai mult despre: ciorba documentar film film romanesc

Alte articole

Vezi mai mult