Un român a băgat sarmalele la blender şi le vinde ca smoothie vegan cu proteine şi fibre

Ideal după prima alergare din an! Pentru că îi rămăseseră prin frigider vreo două oale de sarmale de la Crăciun, un român deştept le-a băgat în blender, le-a pus nişte pătrunjel şi a început să le vândă ca smoothie, la vegani: “Ei oricum habar n-au ce gust au alimentele, că papilele lor sunt obişnuite cu orezul expandat şi cu sote de frunze de kale, aşa că nu se prind”, spune românul.

“Dacă veganii încep totuşi să se prindă că smoothie-ul are gust de sarmale, le spun că de fapt e de la tofu-ul japonez cu alge marine, marinat în sos de soia light cu conţinut redus de sodiu şi cu ginseng, şi să-i vezi cum încep să înfulece din nou, şi apoi mai cer o porţie”, explică românul întreprinzător.

“E un exemplu clasic de disonanţă cognitivă patologică la vegani. Chiar dacă încearcă să fie vegani, românii sunt programaţi genetic să răspundă la sarmale. Glandele lor salivare se activează imediat şi comandă creierului să ignore gustul de carne. Dacă îi confrunţi, merg până acolo încât spun că era carne de mangaliţa, care e vegană, pentru că structura celulelor e ca la ciuperci”, spune psihologul Decebal Popescu.

Scris de Ionut
3 ianuarie 2019 15:03
Citește mai mult despre: blender sarmale smoothie vegani

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult