Un român a cerut numere verzi la Oltcit pentru că nu poluează deloc

Mașina Oltcit ar putea devenit primul automobil de producție românească ce respectă standardele de mediu și beneficiază de numere de înmatriculare verzi. Asta după ce un proprietar de astfel de „autoturism” a cerut numerele pe motiv că mașina sa poluează chiar mai puțin decât o mașină electrică.

„Motorul? Nici nu-l auzi. Am mașina asta de 30 de ani, cred că o dată sau de două ori i-am auzit motorul. Noxe? Zero! A emis mai puține noxe de când o am decât prăjitorul de pâine. Pot dovedi cu actele de service, Oltcitul meu nu a poluat deloc”, spune Marian Coltea, proprietarul mașinii minune.

Chiar și mecanicii de la service care s-au ocupat de mașină confirmă spusele proprietarului. „Când ne-a adus-o aici, prima oară, împinsă, era în condiție pristină, efectiv n-aveam ce să-i facem. Nici măcar electromotorul nu funcționa și n-a funcționat niciodată, în toată istoria ei mașina asta a poluat mai puțin decât o lanternă. Cum a adus-o, așa a primit-o, ca-n fabrică, a împins-o până acasă fără să lase o zgârietură sau o moleculă de CO în atmosferă. Dacă e o mașină care să merite numere verzi, ei bine, Oltcitul este!”, spun mecanicii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

3 noiembrie 2023 18:32
Citește mai mult despre: eco numere verzi oltcit

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult