Un român a inventat iSmoke, dispozitivul bluetooth pentru fumat ţigări electronice

Inventatorul Decebal Iarbă a stârnit un ropot de aplauze la Salonul de Invenţii de la Geneva când a fumat din ţigara preşedintelui comisiei fară ca acesta să-şi dea seama. El a declarat că vrea să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor de securitate din ţigările electronice, care sunt tot mai des ţinta hakerilor şi, prin urmare, pot introduce cu uşurinţă un virus în plămânii fumătorilor.

Dispozitivul inventat de Decebal Iarbă se numeşte „iSmoke” şi arată ca un receptor bluetooth pentru telefonul mobil, cu singura diferenţă că nu se ţine în ureche, ci în gură. Prin intermediul acestui aparat, orice ţigară electronică poate fi accesată şi fumată chiar dacă ea se află în buzunar, în poşetă sau chiar în gura altui fumător.

Softul lui iSmoke se bazează pe un sistem de sharing, astfel că fumătorii se pot conecta la orice ţigară din reţea doar pe bază de user şi parolă. Cu o conexiune bună, iSmoke poate să vadă toate ţigările electronice aprinse în reţea şi îţi dă posibilitaea să-ţi alegi din ce ţigară să tragi un fum.

Autor: Feradol

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
21 septembrie 2011 13:39

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult