Coronavirusul lovește unde nu te aștepți. În România, inclusiv spiritul civic a fost sever afectat de frica de contaminare. Un român care a văzut un portofel pe jos, în care erau peste 4000 de euro, s-a temut să-l ia, convins că are virusul în el.roman_portofel_pe_jos.jpg

Românul, care evident avea de gând să ducă portofelul la poliție, a stat 2 ore lângă el, să se gândească: ”să-l iau, să nu-l iau”, însă frica a învins, din păcate, și românul a plecat cu lacrimi în ochi. ”N-am crezut în viața mea că voi ajunge aici. Să las eu frumusețe de portofel, din piele, plin cu bani. Și mă gândesc că puteam să-l ajut pe cel care îl pierduse, să-i dau actele înapoi. Dar n-am voie, carantina asta ne-a făcut neoameni”, spune George, românul care a văzut portofelul.

Bărbatul s-a gândit chiar să intre în autoizolare cu portofelul timp de 14 zile, dar nu avea declarația pe proprie răspundere la el și s-a gândit că dacă îl prinde poliția l-ar putea amenda pe chestia asta. Bărbatul refuză și să spună pe ce stradă a văzut portofelul: ”Nu vreau să se ducă altul să-l ia și să se contamineze. O să mă duc eu după ce se termină carantina, să-l salvez”, a mai spus George.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de TNR | Friday, 27.03.2020 11:00 Social

National Cinematografic