Un român are o firmă de îndreptat macaroane şi spaghete

În oraşul Galaţi, o mică afacere s-a născut din nevoia omului de a-şi asigura o hrană ordonată. Vizibil îngrijorat de debandada care se crează în supe şi ciorbe, Constantin Pătru şi-a deschis o firmă de îndreptat spaghete, macaroane şi tăiţei.

Pasiunea sa pentru mâncăruri drepte şi-a descoperit-o pe când era în armată, la grăniceri, ne povesteşte omul de afaceri gălăţean. „La masa de prânz primeam doar o farfurie de zeamă, o lingură şi un ghem de tăiţei, pe care trebuia să îi desfacem noi singuri. A fost o educaţie necesară, pentru că acum nu mai pot mânca tăiţei încurcaţi. Mi se face rău numai când îi văd.”

Firma a fost amenajată pe locul unei foste curăţătorii de haine, mai exact în spaţiul în care se călcau hainele. Cei doi angajaţi ai firmei lucrează fără oprire, în două schimburi, asigurând un flux continuu al macaroanelor după care poţi efectiv să-ţi potriveşti ceasul.

Preţurile practicate de firma de îndreptat macaroane sunt rezonabile, iar clienţii nu lipsesc niciodată. „Oamenii vin cu tot timpul cu spaghetele strâmbe de acasă şi îşi pun toate speranţele în firma noastră”, ne spune domnul Pătru. Clienţii vin de obicei la ora mesei şi de cele mai multe ori sunt foarte grăbiţi, pentru că le e foame.

 

Unii clienţi sunt bărbaţi trimişi de neveste să facă piaţa, să umple sifoanele şi să îndrepte macaroanele, lucruri ce durează destul de mult.
Pentru domnul Pătru, cele mai provocatoare cazuri sunt macaroanele cu brânză, care se pot încurca într-un mod înfiorător. În unele cazuri macaroanele nu mai pot fi îndreptate fără a-şi pierde continuitatea, ele fiind imediat tăiate din carne (sau brânză) şi apoi înodate sau cusute la loc în farfurie.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de TNR
10 august 2010 15:31
Citește mai mult despre: firma galati indreptat spaghete

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult