Un român s-a călugărit și s-a dus pe Athos, că acolo sunt cele mai tari plaje

Vrei o plajă grecească virgină, pe care să nu fie nici români, nici manele, nici măcar bulgari? Se poate, dar trebuie să faci și niște sacrificii. E cazul lui Laurențiu Pascu, din Iași, care a descoperit folosind Google Maps o plajă grecească fără urme de contaminare umană.

Din păcate, plaja se afla pe Muntele Athos, așa că Laurențiu a trebuit să ia o decizie grea: s-a călugărit și s-a mutat la un schit din Sfântul Munte și acum se poate bucura de cea mai cristalină apă, înconjurat de o liniște aproape sufocantă, întreruptă doar de duiosul cântec al cicadelor, totul sub ochiul îngăduitor al lui Dumnezeu, la poalele acestei piramide a ortodoxiei: Agios Oros, Athosul.

”E un vis împlinit, chiar dacă nu am voie să dau jos sutana ca să fac o baie”, spune proaspătul călugăr cu numele Nicodimos. Marea satisfacție e că nu aude nicăieri strigăte de genul ”Viorele, băgași, bă, berile alea în ladă? Vezi să pui un pet de apă congelată peste ele, să țină, în p*la mea, că nu vreau să beau pișat pe plajă”. El spune că în plimbările lui pe peninsula Athos a descoperit sute de alte plaje secrete, pe care n-a călcat picior de manelist.

Avantajele sunt multiple și complexe, spune Laurențiu. ”În primul rând că aici pe Athos nu există femei, deci nu mai trăiesc cu groaza că voi vedea o crăcită neepilată care se dă cu cremă de bronzat, și nu există nici mașini, deci nu mă trezesc în claxoane pentru că i-a ocupat cineva unuia locul de parcare din fața pensiunii și boul apasă pe claxon cum apasă pe capul femeii lui când îi face un bot”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
22 iunie 2024 06:08
Citește mai mult despre: Athos călugăr Grecia plajă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult