Un român scapă de amenzi rutiere prin rugăciune: Vă rog frumos, nu mă amendați!

Deși păreau niște mistici bătrâni din alte vremuri, mai magice, sfinții părinți Ilie Cleopa sau Arsenie Boca aveau dreptate într-o privință. Dacă vrei să scapi dintr-o situație neplăcută, rugăciunea spusă cu ardoare și inima deschisă te poate salva, după cum a demonstrat-o de nenumărate ori Marcel Constantin, un șofer din Berceni.

„Când sunt prins că nu dau prioritate la pietoni sau încalc linia continuă, un val de smerenie mă cuprinde brusc, fruntea mi se luminează și îmi recunosc toate păcatele în fața polițistului. Doamne, domnule agent principal, milueiște-mă pe mine, păcătosul, facă-se voia, ține minte că-s sărac și n-am vrut să fac și rogu-te nu mă amenda. Și după ce spun rugăciunea asta scap de obicei doar cu avertisment”, spune credinciosul din Berceni.

Șoferul mai afirmă că rugăciunea nu este câteodată suficientă, și trebuie să dai și ceva pentru ctitorirea sfintei vile a polițistului, dar a citit în Evanghelie, articolul 14, aliniatul 2, litera a-c, că dacă dai la săraci Dumnezeu îți va da însutit înapoi.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

20 august 2020 06:08
Citește mai mult despre: amenda

Alte articole

Vezi mai mult