Un român se crede somnambulangiu, că se trezește cu usturimi la cur

O boală extrem de rară, despre care se bănuia că ar fi dispărut de mult, pare să fie motivul pentru care un român se trezește aproape în fiecare dimineață cu usturimi la cur. Conform acestuia cel mai probabil suferă de somnambulangie, o condiție psihică ce-l face să umble noaptea prin somn fără să-și aducă aminte ce a făcut dimineața.

„Somnambulangii erau foarte întâlniți în urmă cu 20-30 de ani deoarece societatea nu era atât de deschisă la minte ca acum. Tendințe naturale pentru mulți și pasiuni pentru păcat erau adânc ascunse în subconștient și ieșeau la iveală noaptea când partea conștientă a minții doarme”, explică doctorul Decebal Popescu de la Institutul de studii de colon Adrian Năstase.

Cei mai afectați de această boală sunt, în continuare, cei care nu pot să admită că le place așa ceva sau cei care sunt supuși unei presiuni sociale puternice să nu se dea la astfel de activități. Printre meseriile cele mai riscante pentru somnambulangiu se numără cele de călugăr, militar, funcționar public și mai ales, angajat Metrorex.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

27 martie 2021 09:48
Citește mai mult despre: usturime

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult