Un român susține că e discriminat pentru că e transfăgărășan

Marcel, un bărbat de 61 de ani din Dâmboviţa, se plânge că e o victimă a discriminării de când şi-a dat seama că e trans! Mai exact, transfăgărăşan, pentru că e născut în Făgăraş dar a traversat masivul cu acelaşi nume pentru a se muta într-o comună de lângă Târgovişte.

„Iniţial am venit cu oile, pe urmă mi-am făcut şi o casă. E greu să fii transfăgărăşan aici. Mulţi se uită la tine ciudat, fiindcă porţi altfel de ie şi de opinci, iar dacă deschizi gura şi îţi aud accentul rişti chiar să te dea afară din birt”, se plânge transfăgărăşanul. „Guvernul se laudă că ne ajută, încă de pe vremea lui Ceauşescu au botezat şi o şosea după noi, dar adevărul e că transfăgărăşenii sunt încă victimele persecuţiei din toate punctele de vedere.”

În prezent, Marcel încearcă să-şi convingă vecinii să-l accepte, mai ales că şi-a trecut şi în buletin viza de flotant care atestă că e transfăgărăşan. Cu toate acestea, locuitorii comunei sale sunt sceptici.

„Toţi îşi închipuie că-s ‘transfăgărăşeni’ dar eu zic că e doar o fază. Mâine, poimâine o să îşi dea seama că aici, în sud, nu e de muncă şi o să se întoarcă de partea aia a Carpaţilor de unde a venit”, îşi dă cu părerea Gigi, vecinul de peste drum.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
6 august 2021 16:00
Citește mai mult despre: discriminare transfagarasan

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult