Un şaman din Apuseni spune că poate vindeca oamenii de chelie prin hipnoză

Mii de pelerini merg zilnic sute de de metri până la coliba unui bătrân şaman dintr-un sat din Apuseni despre care se spune că poate vindeca oamenii de cutremurătoarea maladie a cheliei. Metoda folosită de acesta este hipnoza, mulţi clienţi de-ai săi susţinând că s-au trezit cu părul vâlvoi după doar câteva şedinţe.

“Am încercat totul pentru a scăpa de chelie, şampoane, creme, vitamine. Am fost şi la vrăjitoare, să-mi scoată argintul viu din mine dar degeaba. Abia când am fost la moş Petre am fost eliberat”, spune Răzvan Fediuc, un tânăr care a fost lovit de această cruntă boală încă de pe băncile facultăţii. “Am fost sceptic la început dar, după câteva zile, aveam deja un breton stufos”, a completat acesta.

Alţi “clienţi” ai şamanului spun că, deşi eficientă, metoda are câteva efecte adverse. “Aveam o chelie amplă iar şamanul din munţi m-a vindecat. Din păcate, odată cu creşterea părului mi-a crescut şi burta, acum nu mai încap în pantaloni. La ce bun să fii pletos dacă ai 150 de kile?”, s-a plâns Ghiocel Asimionesei. De altfel, chiar şi Ministerul Sănătăţii a avertizat că vindecarea de chelie prin hipnoză nu este un tratament acceptat, efectele secundare fiind burtă, mătreaţă sau chiar pistrui.

Scris de Eftimie
12 aprilie 2013 12:04

Articole asemanătoare

Vezi mai mult