Un sat din Moldova şi-a pierdut licenţa de funcţionare, după ce vinul obţinut a fost de o calitate execrabilă

Pedeapsă firească pentru incompetenții dintr-un sat din județul Iași. Pentru că vinul obținut anul acesta a fost de o calitate extrem de proastă, comuna nu doar că s-a umplut de rușine, dar i s-a și retras autorizația de funcționare. În următoarele săptămâni, comuna va fi rasă de pe fața pământului, iar localnicii trimiși în Spania, la cules de căpșuni.

„Noi suntem în Moldova și aici ne ghidăm după legi nescrise, rămase de pe vremea lui Ștefan cel Mare”, a explicat cel care a decis retragerea licenței de funcționare. „Iar ăsta, să faci un vin prost, e cel mai mare păcat printre moldoveni. Acum sute de ani probabil le-am fi tăiat capul tuturor localnicilor pentru rușinea asta, dar între timp am fost nevoiți să ne modernizăm, așa că doar îi alungăm din țară.”

Incompetenții și-au acceptat cu demnitate pedeapsa, insistând că oricum ar fi plecat de bunăvoie din comună, chiar dacă aceasta nu ar fi fost desființată. ”Nu am fi avut cum să supraviețuim cu vinul ăsta prost peste iarnă, iar să trăim cu apă n-am putea. Așa că mai bine plecăm toți spre Spania și Italia, poate ne vine mintea la cap și nu mai greșim în halul ăsta vinul”, spune primarul comunei ieșene.

Scris de Calin
17 octombrie 2017 08:10
Citește mai mult despre: Moldova vin

Alte articole

Vezi mai mult