Un sobor de grași aduce astăzi muștarul sfânt de la Tecucialim

Momente înălțătoare pentru milioanele de obezi din România. Un sobor de grași aduce azi de la Tecucialim sfântul borcan cu muștar, potirul gustului divin. Legenda spune că în această zi, chiar înainte de Paști, în cazanele de la Tecuci Alim, fabrica de muștar, izvorăște un muștar pur, cu gust diferit pentru fiecare credincios. Unii jură că e cu hrean, alții că e simplu, iar alții că e cu miere sau extra picant.

Tecucialim e un loc sfânt pentru mai multe religii: costodocși, micatolici, pastramislamiști, cârnatarieni, postestanți, neopostestanți și Martorii lui Șaorma și în general toți cei care simt că există ceva dincolo de carne, ceva nedefinit, dar cu gust ușor picant. Deși între ei sunt periodic conflicte deschise sau mocnite, toți cred într-unul și adevăratul muștar de Tecucialim.

La miezul nopții, credincioșii vor înmuia micul sau pastrama în acest muștar și vor duce acasă. Din fărâma aceasta de muștar sfânt se poate sfinți un borcan întreg. Există credincioși care țin sfântul muștar de la borcan la borcan, ca aghiazma, și iau puțin sub limbă înainte de un examen, un interviu de angajare, pentru ca zvâcul divin să li se transmită în voce.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
23 aprilie 2022 10:18
Citește mai mult despre: muștar Tecuci

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult