Un taximetrist de la Pelicanul refuză să ducă 2 sirieni în Germania, că e prea scurtă cursa

Veniţi în Europa în căutarea unei vieţi mai bune, imigranţii se confruntă deja cu realităţile crunte din spatele poleielii! Fugiţi din calea luptătorilor ISIS, doi tineri sirieni din Palmyra, care doreau să ajungă în Germania, au fost refuzaţi cu cinism de un taximetrist bucureştean, pe motiv că e o cursă prea scurtă.

Fraţii Decebal şi Wahab al-Hamza le-au dezvăluit reporterilor povestea lor tristă. “Călăuza care ne luase de la Damasc ne-a lăsat în Bucureşti şi a fugit, spunând că poliţia e pe urmele sale. Mai aveam nişte bani, aşa că am făcut semn unui taxi, a oprit, ne-am urcat… Credeam că suntem salvaţi.”

“‘Până la Berlin’, i-am zis taximetristului, moment în care a pus frână şi s-a uitat la noi cu scârbă, ca la ultimii săraci”, spune Wahab. “Mi-a spus fix aşa: ‘Până la Berlin să te ducă mă-ta!’ L-am întrebat care e problema, dar urla la noi să ne luăm bagajul şi să găsim ‘alt fraier’ care să ne ducă la nemţi, că el nu merge, că-i prea aproape, că poate dacă voiam în Portugalia sau în Militari ne ducea, că se retrage în direcţia aia… Am văzut talibani mai prietenoşi la viaţa mea.”

“Prietenii îmi spuseseră să stau liniştit, că n-au voie să-ţi refuze nicio cursă, dar acum descopăr că nici în Europa lucrurile nu sunt atât de roz”, se plânge sirianul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
28 august 2015 14:08

Alte articole

Vezi mai mult