Un tren așteaptă de 8 ore să plece din gara din Paris! Încă nu s-a urcat nici un american în el

Spaima de un nou terorist care ar putea urca în tren înarmat cu un Kalashnikov dă peste cap programul căilor ferate franceze. Mai multe trenuri sunt blocate de peste 8 ore în Gara de Nord pariziană, pentru că nici un cetățean american nu s-a urcat încă în ele.

”E cea mai eficientă măsură anti-terorism pe care o putem lua, să nu plece nici un tren până nu are cel puțin un cetățean american la bord”, explică șeful căilor ferate franceze. ”În acele trenuri sunt copii, femei și bătrâni, ar trebui să fim inconștienți să le lăsăm să plece doar cu bărbați francezi la bord. Nu vrem să asistăm la o tragedie.”

Și nu doar căile ferate, ci și armata franceză este în stare de alertă. Șeful statului major francez a cerut ca soldații din absolut toate unitățile militare să fie pregătiți, pentru că e posibil să ajungă să se predea în orice moment.

În paralel, zeci de mii de francezi s-au înscris la cursuri intensive de engleză, cu speranță că stăpânirea limbii folosite de americani îi va ajuta și pe ei să dea dovadă de vitejie într-o eventuală confruntare cu un terorist.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
24 august 2015 19:08
Citește mai mult despre: franta terorism tren

Alte articole

Vezi mai mult