Un ungur ce încerca să scoată peste graniţă doi saci cu pământ românesc, prins la Nădlac

Tensiunile dintre România şi Ungaria au atins cote paroxistice ieri seară când un ungur a fost capturat, la punctul vamal Nădlac, în timp ce încerca să fure pămând strămoşesc din Ardeal şi să-l ducă peste graniţă, în Ungaria. Suspectul a fost încătuşat de îndată iar pământul rechiziţionat pentru anchetă.

„În jurul orelor 20.00 am primit o sesizare anonimă, telefonică, în care un patriot a cărui voce semăna cu cea a lui Aurel Tămaş, ne-a avertizat că a văzut un necunoscut care săpa o groapă lângă gorunul lui Horea şi încărca totul într-o roabă de culoare verde. Omul a fost văzut, mai apoi, luând şi două lopeţi de pământ din zona statuii lui Avrămuţ”, a declarat şeful vameşilor nădlăceni, Ivan Bobal.

Anchetatorii sunt convinşi că sunt pe urmele unei reţele întregi de unguri care vrea să fure Ardealul la bucată, sub acoperirea nopţii, când românii nu sunt atenţi. Ministerul de interne a cerut controale mai stricte la graniţe asupra tuturor cetăţenilor maghiari pentru a se afla dacă nu cumva au ţărână românească în buzunare sau în bagaje.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Eftimie
10 ianuarie 2014 10:01

Alte articole

Vezi mai mult