Una caldă, alta rece: UDMR a ieşit de la guvernare, însă maghiarii rămân în ţară

Clipe de fericire confuză pentru milioane de români, care au avut impresia că liderul UDMR Kelemen Hunor ar fi declarat că maghiarii ies din ţară, însă de fapt au ieşit doar de la guvernare. Românii spun că e totuşi un pas şi important e să nu pierdem speranţa.

“Nu înţeleg de ce se bucurau românii atât de mult. E posibil să revenim la guvernare. Până şi portarul de la Guvern mi-a zâmbit pentru prima oară de când vin pe aici”, a declarat Kelemen Hunor, proaspăt ieşit de la guvernare. Imediat după anunţul lui Kelemen, mii de români din sate cu populaţie mixtă au ieşit pe la porţi, să vadă cum pleacă maghiarii, dar au fost dezamăgiţi: maghiarii n-au plecat nicăieri.

„Eram pregătit să-i ajut să-şi încarce lucrurile, le-am pregătit şi hărţile cu Asia Centrală, că am bănuit că se vor întoarce de unde au venit dacă pleacă. Nimic”, spune Decebal Popescu, român minoritar din Secuime. Acesta spune că liderii UDMR n-au înţeles mesajul dat de electorat: ne plac nemţii, nu ungurii.

Times New Roman e pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe Prima TV! Dacă ai ratat ediția de duminică, urmăreşte-o acum în secţiunea Times New Roman TV.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
27 noiembrie 2014 17:11
Citește mai mult despre: guvern Kelemen Hunor maghiari UDMR

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult