Unei femei din Botoşani i-a apărut chipul Maicii Domnului într-o icoană!

Minune în judeţul Botoşani! O femeie din satul Dobârceni a zărit duminică, în timpul slujbei, chipul Maicii Domnului într-o icoană din biserică. Uluirea ei a fost cu atât mai mare cu cât icoana o reprezenta pe Fecioara Maria cu Pruncul, o scenă în care chipul Maicii Domnului nu putea apărea decât, spune ea, printr-o minune dumnezeiască.

Minunea a atras deja mii de credincioşi în biserica din sat, unii spunând că au mai văzut şi chipuri de sfinţi în picturile de pe pereţi, pe cei 12 apostoli şi o selecţie de profeţi pe catapeteasmă, ba chiar şi pe Iisus apărând pe bolta lăcaşului de cult. Preotul paroh nu are nicio explicaţie pentru această minune. „Eu nici nu prea cred în Dumnezeu”, spune el, „cred că atunci când s-a făcut minunea asta s-a greşit biserica.”

Pe de altă parte, Biserica Ortodoxă Română nu e convinsă că minunea din Botoşani are vreo bază. Preafericitul Daniel, Patriarhul României, susţine că nu există niciun motiv real pentru care Maica Domnului să apară într-o icoană sau în general în vreo biserică ortodoxă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
27 octombrie 2011 15:30

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult