Unei statui din Bacău urmează să i se amputeze un picior

Din cauza lipsei de interes a autorităţilor locale, unei statui din municipiul Bacău urmează să i se amputeze un picior. Deşi era evident de mai multă vreme că respectiva statuie are o mică infecţie la picior, nimeni nu a făcut nimic pentru a trata corespunzător ciuperca responsabilă pentru infecţie. Din păcate pentru ea, medicii nu mai pot face acum nimic pentru a-i salva piciorul. Din motive de confidenţialitate, numele statuii nu a fost făcut public.

„Medicii de la spitalul nostru au făcut tot ce era omeneşte posibil pentru a-i salva piciorul, însă pacientul a ajuns mult prea târziu sub bisturiu. Dacă autorităţile ne solicitau intervenţia mai devreme, exista o şansă să salvăm piciorul statuii. Oricum, am cerut un set complet de analize, pentru că bănuim că statuia ar avea şi alte probleme de natură medicală. Sper să nu fie totuşi aşa. Oricum, pacientul nu va avea probleme după amputare şi, dacă nu descoperim alte probleme, în maxim trei zile se poate întoarce acasă, pe piedestal”, a declarat chirurgul-şef al Spitalului Municipal Bacău.

Liderul organizaţiei locale pentru cultul statuilor, Benone Statuieru, spune că nu e prima dată când autorităţile tratează cu indiferenţă problema stutuilor din oraş. „Nu mai departe de iarna trecută, am solicitat învelirea statuilor mai sensibile la frig, însă am primit doar promisiuni din partea Primăriei, nu s-a făcut nimic concret. La fel, pe perioada gripei porcine am cerut măşti de protecţie pentru statui, însă n-am primit nimic”, a acuzat acesta. Un alt lucru alarmant, spune Benone Statuieru, este faptul că speranţa de viaţă a statuilor băcăuane a scăzut cu aproape 20 de ani numai în ultimul deceniu.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
6 februarie 2011 11:15
Citește mai mult despre: amputare bacau medic spital statuie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult