Ungurii de la OTP Bank recunosc că au cumpărat Banca Românească fiindcă s-au săturat să ţină banii sub şa

Pentru că nu și-au putut lua Ardealul înapoi, ungurii au trebuit să se mulțumească cu ceva mult mai irelevant, Banca Românească. Dar dincolo de motivația istorică, ungurii de la OTP Bank spun că au achiziționat Banca Românească pentru că s-au săturat să își țină banii sub șa.

”Nu e ușor să ții și bani, și carne sub șa”, spune László Mongolok, șeful băncii ungurești. ”Se contamina carnea de la bani sau, dacă aveam prea mulți bani, trebuia să ne mai luăm un cal, să ținem carnea sub o așa și banii sub cealaltă. Suntem, totuși, în secolul XXI, deci cred că e momentul să renunțăm la ținutul banilor sub așa. Acolo se ține doar carnea, nu și banii.”

Ungurii de la OTP Bank spun că achiziția Băncii Românești n-a fost prima lor opțiune. ”Ne-am adunat în cerc pe cai și am ținut o ședință cu toți angajații, unde s-au propus multe alte idei înainte”, a precizat László Mongolok. ”De exemplu, s-a susținut cu tărie că ar trebui să ne ținem banii în kürtőskalács, dar m-am opus, că dacă s-ar umple gaura cu bani, atunci ăla n-ar mai fi kürtős. Așa că până la urmă am cumpărat Banca Românească.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
21 iulie 2017 16:07
Citește mai mult despre: banca ungur

Alte articole

Vezi mai mult