Ungurii sărbătoresc azi ziua lor națională, cunoscută și drept Festivalul de umor ”Noi am fost primii în Ardeal”

Voioșie maximă printre românii din Ardeal, care râd azi cu poftă la glumele spuse de umoriștii unguri. De Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cunoscută mai ales drept ”Festivalul de umor «Noi am fost primii în Ardeal»”, ungurii se adună în zonele centrale ale principalelor orașe transilvănene și țin discursuri pline de haz despre cum au fost ei primii în Ardeal.

”Aud an de an gluma asta, cu ungurii care au fost primii în Ardeal, și încă nu m-am săturat de ea”, spune în hohote de râs clujeanul Ștefan Țarcău, în timp ce se ține cu ambele mâni de burtă. ”Îmi plac la nebunie umoriștii ungurii, că fac glume absurde, fără nici o legătură cu realitatea. Și au întotdeauna o față serioasă când spun glumele cu ei primii în Ardeal, ceea ce accentuează și mai mult hazul. Geniali!”

Plini de modestie, umoriștii ungurii spun că nu e nimic de râs în faptul că ei au fost primii în Ardeal. ”Nu ințelegem de ce românii râde la noi când spunem că noi am fost primii în Ardeal. Că tot lumea știe că noi ajuns aici și înainte de români, și înainte de dinozauri. Noi, ungurii, fost primii peste tot”, a spus un umorist maghiar, stârnind râsete frenetice și ropote de aplauze printre românii din audiența festivalului de umor.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
15 martie 2017 11:03

Alte articole

Vezi mai mult