Universităţile private lansează cartele pre-pay pentru plata diplomelor de ASE, Medicină sau Drept

Din dorinţa de a simplifica viaţa studenţilor care se luptă inutil cu anumite examene, marile facultăţi private au lansat cartelele pre-pay care elimină această problemă. Cartelele pot fi achiziţionate de la orice hypermarket şi au valori nominale cuprinse între 3.000 lei (licenţă la Ştiinţe Economice) şi 7.000 (licenţă la Medicină). Emitenţii promit că în maxim două săptămâni de la data utilizării, studenţii vor primi acasă diplomele împreună cu o scrisoare de felicitare din partea decanului.

„Este al cincilea an când pic examenele şi aproape ajunsesem să-mi pun întrebarea dacă sunt întradevăr făcut pentru medicină sau nu”, a declarat Cristinel Matache, 31 de ani, student în anul I la Medicină. „Acum, că au lansat cartelele astea, îmi dau seama că nu trebuia decât să muncesc mai mult pentru a face rost de aceşti bani, pentru că abia aştept să profesez. Visez să mă fac chirurg”, a adăugat Cristinel, care urmează să înceapă rezidenţiatul.

Datele statistice arată că majoritatea studenţilor alege să aibă mai multe diplome în portofoliu. „A vândut tata un apartament anul acesta şi alegerea evidentă a fost sa termin trei facultăţi, poate am şanse mai mari să mă angajez pe vasul de croazieră unde am aplicat”, a menţionat Prof. Dr. Cătălin „Cată” Pană, 22 de ani.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
19 mai 2014 16:05

Alte articole

Vezi mai mult