Universul nu mai are bani de căldură, va fi debranşat

Cei mai exploataţi cercetători din lume şi pe umerii cărora apasă cea mai mare povară nu sînt cei de la Universitatea din Princetown care luptă cu cancerul, ci cei de la Danone. Dacă iaurtul ăla nenorocit nu are efect în şapte zile – tu poate în timpul ăsta mănînci parizer de-ăla roz la greu – ei nu-şi mai primesc banii.
Dar cei mai fericiţi cercetători – ăia care nici nu trec pe la muncă – sînt cercetătorii despre univers, cei care-i citesc în palmă universului, îi dau în cărţi şi-l iau cu: Hai frumosule, universule, chiparosule să-ţi ghicească fata, să-ţi spună ce-ţi face franţuzoaica!.

Am citit acum o ştire care nu schimbă cu nimic absolut nimic, cu titlul: Moartea termică a Universului e mai aproape decît se credea. Iată şi o scurtă explicaţie, sau ce o fi, dată de Dr. Lineweaver: „Contrar opiniei comune, menţinerea tuturor structurilor complicate pe care le vedem în jurul nostru (stele, galaxii), au efectul net de creştere a dezordinii şi deci a entropiei Universului. Dar, pentru a fi corecţi, entropiile lor sunt neglijabile în raport cu cele generate de găurile negre supermasive”. Nu vrem să creem panică, însă lucrurile sînt cît se poate de evidente din cele spuse mai sus.
Cred că cercetătorii în ale Universului, Cosmosului, găurilor negre, iai bani pe nimic: nu e nici un om sau responsabil al unui guvern care să înţeleagă ce vorbesc ei, dar totuşi le dau bani ca să cerceteze. Din cînd în cînd, probabil cînd se apropie noul buget, mai dau şi ei cîte o chestie de-asta: Universul are reumatism, îi mai dăm trei luni! Sau: Cîte stele sînt pe cer, toate pîn’ la ziuă pier…
Legat de moartea asta termică a universului – probabil nu şi-o fi plătit căldura, cu Radetul nu te joci – nu se dă nici o dată, ca să nu mai zic că nu se dă nici nume.
Dacă am putea să smulgem cîteva cuvinte Universului legate de cum vede el moartea, acelea cred că ar fi următoarele: “La moartea mea, va cădea o stea!”

Singurii care s-au bucurat cînd au auzit că Universul e în rahat au fost cei de la Humanitas.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Mihai
1 februarie 2010 07:04

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult