Unui român i-au băgat țuica în patrimoniul UNESCO și nu mai are voie s-o bea

O glumă proastă a consătenilor l-a costat pe un bărbat din Tecuci toată producţia de ţuică din ultimii ani! Decebal P., 49 de ani, îi acuză pe vecinii săi, Aurică F. şi Sandu T., că i-au înscris toate damigenele din beci în patrimoniul UNESCO, iar acum, conform legii, nu mai are voie să se atingă de ele.

„Mă, gluma-i glumă, dar aveam o sută de vedre de ţuică acolo, d-aia bună, bătrână!”, se plânge Decebal. „Nu ştiu cu ce le-am greşit, dar nenorociţii s-au dus noaptea la primărie, au depus dosaru’ şi acu’ mi-a venit pe telefon notificarea de la UNESCO că, vezi doamne, ce am eu în pivniţă e ţuică de patrimoniu. Cică „felicitări”. Felicitări pentru ce? Nu mai am voie nici să şterg butoaiele de praf fără aviz de la UNESCO, ONU, UE şi NATO, darămite să le dau cep şi să le beau.”

„Înţeleg, dacă era vreo galerie romană la mine în beci, cum e în beci la cumnatu-miu Gelu din Roşia Montană. Sau vreun tunel dacic, sau vreo pictură rupestră din evu’ ăla mediu, cum îi zice, puleolitic. Da’ nu era decât ţuică, dă-o drecu”, adaugă gospodarul, sorbind cu tristeţe dintr-o cola cu rom de la birtul sătesc.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
28 iulie 2021 18:00
Citește mai mult despre: patrimoniu tuica UNESCO

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult