Update la Muzeul Satului: A fost adusă și o vilă construită cu bani trimiși din Italia

Gata cu colibele de țărani săraci cu care e mânjit Muzeul Satului. În sfârșit a fost adusă în muzeu și o vilă de țăran autentic, construită în stilul neoclasic, cu bani trimiși acasă din Italia, cu termopane Gealan din Germania și ușă de fier ungurească.

„Ansamblul arhitectonic reprezintă năzuința țăranului român de a avea oficiu poștal modern la el în sat. De aceea majoritatea acestor vile noi arată ca niște oficii poștale renovate, construite din cel mai durabil termopan. Culorile predominante sunt și ele roșul și galbenul, culorile Poștei Române. Asta pentru că banii pentru construcția casei au venit inițial prin poștă”, explică un muzeolog.

Noua construcție este o împrospătare binevenită a exponatelor din muzeu, care până acum lăsau să se înțeleagă nu doar că țăranul român este prost și mic de înălțime, este și extrem de sărac. „Orice om care a trecut printr-un sat românesc știe că el nu arată deloc ca ce se vede în muzeu. Pe viitor ne gândim să dăm și muzica de nuntă la maxim duminica, pentru o atmosferă țărănească autentică”, a declarat custodele Muzeului Satului.

Scris de Eftimie
5 iulie 2016 14:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult