Urare de Sf. Andrei: „Salut, Andrei! Ai 100 de lei până la salariu?”

Românii sunt un popor călduros! Ziua de Sfântul Andrei, apostolul românilor, demonstrează din nou cât de trainice sunt legăturile de familie sau de prietenie din societatea noastră. Încă de la primele ore ale acestei zile de sărbătoare românii au început să-și ureze unii altora La Mulți Ani, însă n-au uitat nici tradiționala formulă ”Ai 100 de lei până la salariu?”.

”Sf. Andrei cade în zi fixă, pe 30 noiembrie, ultima zi din lună. Și, cum salariile în mod tradițional se dau după întâi ale lunii, Sf. Andrei îi prinde pe români cu portofelele cam vraiște. De aceea Sf. Andrei mai e numit și Apostolul Cerșetorilor”, explică antropologul Decebal Popescu.

Sunt situații în care nici măcar nu se transmite banalul La Mulți Ani, ci se dă direct mesaj pe Whatsapp cu IBAN-ul și formula ”Te rog io mult, ți-i dau joia ailaltă”. Mai nou, se pare că de Sf. Andrei se dă direct request pe Revolut pentru 100 de lei și un gif cu dolari, în speranța că o glumă penibilă ar putea să le frângă inimile sărbătoriților.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
30 noiembrie 2022 06:54
Citește mai mult despre: andrei bani salariu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult