Urgia abia urmează! După aerul polar, asupra României se va abate un val de sărăcie dinspre Rusia

Vremea va deveni din ce în ce mai urâtă în perioada următoare, din cauza unui ciclon cu masă de aer de sărăcie care va ajunge sâptămâna viitoare în partea de nord-est a ţării noastre şi care va determina o scădere a bugetelor chiar şi sub zero grade Celsius pe timpul nopţii, relatează agenția de presă Itar Tass. 

Acesta vine la scurt timp după ce ciclonul cu masă de aer rece Olaf s-a risipit din timp, deasupra Poloniei și Ucrainei. Noul val a fost denumit de Agenția Europeană a Mediului din Berlin, ciclonul Liviu. „Este un nume ales la întâmplare, nu are nicio legătură cu nimic. Așa cum a fost și cel din urmă cu doi ani, numit Victor”, spune meteorologul german Mehmet Begibeg Ali.

Masa de aer impregnat cu sărăcie s-a format în Estul Europei, de-asupra Rusiei, și se îndreaptă rapid spre țara noastră. Deși în anii trecuți aceste fenomene meteorologice erau oprite de zona de buffer numită Republica Moldova, ciclonul Liviu este, de data aceasta, unul puternic care va afecta și țara noastră. Autoritățile recomandă locuitorilor să stea în casă și să-și facă provizii de covrigi, ceai și apă de chiuvetă. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

17 noiembrie 2017 14:58
Citește mai mult despre: meteo saracie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult