Urmează zile grele pentru noul papă: trebuie să dea de băut cardinalilor ce l-au votat

Conform ritualulului catolic, noul papă trebuie să “ude scaunul” ca să aibă noroc în mandatul său. Dealtfel, acesta a fost deja acostat de şeful diocezei de Milano care l-a întrebat, după obicei, în latina: “Coa, nu dai şi tu ceva de băut?”

Astfel, prima măsură a noului papă este să preia cheia de la beciul cu băutură de la predecesorul său, cheie ce este ţinută la gât, alături de cruciuliţă. Papa Francisc va scoate apoi vinul bun, ăla pentru musafiri, şi va chema toţi cardinalii la o băută în cinstea alegerii sale.

Alături de băutură, papa va asigura şi nişte covrigei, sărăţele, alune şi cârnăciori de vin. Spre dimineaţă, cardinalii se vor încinge la discuţii referitoare la politică şi echipele preferate de fotbal, totul culminând cu un skandenberg catolic. Curăţenia de după va fi efectuată de garda elveţiană de femei de serviciu, o unitate de elită, unde membrele sunt alese dintre sute de candidate.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
15 martie 2013 15:03

Alte articole

Vezi mai mult