Urs de pe Transfăgărășan, amendat că n-a curățat zăpada de pe locul de cerșit

Zăpada căzută azi-noapte pe Transfăgărășan i-a luat prin surprindere pe urșii care își fac veacul pe marginea drumului, cerșind alimente de la șoferi. Pentru că legea trebuie respectată, polițiștii s-au deplasat în zonă și au aplicat amenzi usturătoare urșilor care nu și-au curățat de zăpadă locul de cerșit. Amenzile încep de la două găletușe de zmeură și pot ajunge până la o ladă de hribi, susțin polițiștii.

”Legea spune foarte clar că trebuie curățat pe o lungime de doi metri pătrați, aferentă fiecărui urs care solicită sandvișuri. Ei vor să aibă toate condițiile, dar nu fac un minim efort. Mașina care oprește în dreptul ursului tasează zăpada și nu mai poate pleca de pe loc, că derapează. Nu e normal, puneți laba la treabă!”, declară Robert Acrișor, polițist din Arefu.

”N-ai lopată? Cere și tu o racletă de la un șofer. Descurcă-te, nu aștepta să-ți dea statul tot, să-ți fac și curat”, spune singurul urs de pe Transfăgărășan care și-a curățat locul de cerșit. El spune că cei mai mulți urși care solicită hrană pe marginea șoselei sunt niște paraziți care n-ar trebui încurajați: ”Sunt urși refuzați inclusiv la circ, care preferă să trândăvească, să se îmbete cu must de afine și să ceară încontinuu mâncare, dar fără să muncească”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
20 septembrie 2022 15:13
Citește mai mult despre: amendă urs zăpadă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult