Urs împușcat în Miercurea Ciuc, că tot intra în magazine și cerea pâine în română

Autoritățile din Secuime au executat un urs carpatin, pe care l-au declarat periculos pentru societate, din cauză că intra în magazine și cerea ”agresiv” pâine în limba română. În același timp, urșii care cer pâine în limba maghiară nu au nicio problemă și sunt serviți prompt, ba chiar primesc și pungă.

174 de vânători secui s-au oferit voluntari ca să ucidă ursul carpatin: ”Nu putem tolera așa ceva în Miercurea Ciuc. Dacă ursul se duce pe stradă la un copil și-i cere pâine în română?”, a comentat Fekete Kutia, unul din vânătorii care au hăituit ursul. Înainte de a-l împușca, secuii i-au acordat ursului o ultimă șansă: ”I-am permis să ceară pâine în engleză sau altă limbă de circulație internațională, dar ursul a refuzat, probabil din naționalism”, spun secuii.

Pentru a preveni astfel de situații, autoritățile locale din secuime au decis amplasarea de steaguri secuiești pe toate brutăriile și la intrarea tuturor magazinele unde se vinde pâine. După ce l-au împușcat, secuii i-au luat blana ursului și au trimis-o la Budapesta, fiind acum covor în biroul premierului Viktor Orban.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 august 2020 04:08
Citește mai mult despre: urs

Alte articole

Vezi mai mult