Urșii au ieșit deja din hibernare, deranjați de zgomotul de manele care se aude din Poiana Brașov

Atenţie, turişti! În această perioadă, Poiana Braşov nu este doar odios de scumpă, ci şi năpădită de urşi. Potrivit reprezentanţilor Romsilva, patrupedele ar fi fost trezite din hibernare de manelele care răsună în jurul staţiunii, iar acum mişună frenetic în preajma hotelurilor şi a discotecilor, dornice de răzbunare.

“Pe timpul iernii, ursul brun are un somn foarte adânc. Exact ca omul, face urât când îl trezeşte o şuşă cu lăutari de la restaurantul de peste drum de bârlog”, explică Moise Gulea, pădurar braşovean. “Îi înţelegem şi pe turişti, e greu să faci un bairam cinstit pe Vivaldi şi Albinoni, dar îţi asumi şi riscul de a te întâlni cu o fiară hămesită când ieşi la ţigară. Nu înţeleg de ce nu stau în Bucureşti dacă vor să asculte manele, sau de ce nu le ascultă doar vara, când şi ursoaicele au chef de dans.”

Curajoşi, câţiva turişti din Poiană au încercat să îmbuneze un urs deosebit de fioros, lipindu-i pe frunte o bancnotă de 100 de euro. Animalul nu s-a dovedit foarte receptiv la dedicaţii muzicale şi i-a băgat pe temerari în spital, povesteşte un petrecăreţ care a scăpat ca prin urechile acului.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
17 ianuarie 2017 17:01

Alte articole

Vezi mai mult