Urşii din Tuşnad cer plăcuţe trilingve, în română, maghiară şi mormăit

La fel ca și alte vietăți tolerate în exces pe pământul românesc și urșii s-au prins repede cum stă treaba și au început să ceară drepturi în secuime. Deocamdată au cerut doar plăcuțe trilingve în localitățile în care activează, cum ar fi Tușnad, adică în română, maghiară și mormăit.

„Dacă e să fim sinceri, înaintea românilor sau maghiarilor, primii în Ardeal au fost urșii. Dovezi istorice și arheologice nu sunt doar destule ci și irefutabile. Ca animale ce viețuim aici, am construit o cultură și o civilizație aparte, și noi avem drepturi la fel ca și maimuțele fără păr care umblă prin zonă”, a declarat un reprezentant al urșilor.

Aceștia spun că plăcuțele trilingve ar ajuta pe urșii mai tineri să simtă că fac parte din comunitate și să-i facă să se simtă ca acasă. Nu de puține ori urșii s-au rătăcit prin oraș sau prin pădure că nu erau semne în limba lor. „Pretenția noastră este mult mai justificată, că nici nu avem povara asta pe ceafă, noi n-am ucis atâția români cât au făcut-o ungurii în cele câteva sute de ani cât au stat aici tolerați de noi”.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

17 iulie 2021 13:30
Citește mai mult despre: placute tusnad ursi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult