Vaccinarea la chiuvetă e un lux! La țară 50% din medici vaccinează la râu

Scandalul izbucnit în ultimele săptămâni referitor la așa numita „vaccinare la chiuvetă” arată încă o fațetă a României deseori ignorată de politicieni sau jurnaliști. Deși la orașe mari, ca Timișoara, lumea-și permite să meargă la medic pentru un vaccin, să-i dea un ciubuc pentru ca să toarne vaccinul în chiuvetă și să completeze ca și cum ar fi făcut procedura, în zonele rurale situația este mult mai tristă.

În numeroase comune din Dâmbovița, Dolj sau chiar Cluj, cetățenii care fentează vaccinul trebuie să meargă zeci de kilometri până la primul medic care să falsifice actele de vaccinare. Apoi, acesta, în lipsa dotărilor, trebuie să meargă hăt, poate până în fundul curții, poate până la marginea satului, pentru a arunca vaccinul aiurea.

„Uitați-vă la mine, în ce condiții am ajuns să lucrez. Jumătate din munca mea este să merg până la ieșire din sat, spre deal, la fântână, să deversez vaccinul. Noroc cu o babă care mă mai ajută, mi-a trimis un flăcău, care se duce el cu vaccinurile în timp ce eu semneze adeverințele false. Știți ce salarii mici au medicii în România? Bătaie de joc, vă spun, bătaie de joc. Păi în Franța m-aș pișa pe jurământul lui Hipocrate pentru de trei ori mai mulți bani”, spune Robert Acrișor, medic la țară.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

3 septembrie 2021 15:01
Citește mai mult despre: fals vacinare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult