Vânătorii recomandă ca atunci când vin colindătorii cu ursul să ne prefacem morți, că pleacă

Sărbătorile de iarnă au început deja și cartierele marilor orașe sunt invadate de colindători care fac scandal pe stradă în numele tradiției. Dacă după Crăciun se va merge mai mult cu „capra”, în aceste zile foarte mulți vin cu ursul, iar vânătorii au o soluție aproape sigură pentru a scăpa de el.

„Primul lucru pe care trebuie să-l întreprindă un om care întâlnește un urs brun, este să stea drept și să încerce să pară cât mai înalt cu putință. Acest lucru îl poate descuraja pe urs. Trebuie, totodată, evitat contactul vizual direct cu el. Dacă faceți însă acest lucru, ursul poate considera că este rost de banio astfel, și va colinda puternic”, spun recomandările vânătorilor.

Aceștia mai zic că unii urși se pot speria de sunete puternice, puteți încerca să strigați la el. De asemenea, trebuie evitate mișcările bruște, pentru că acestea îl pot provoca. Este indicat, dacă aveți cum, să urcați într-un copac, cât mai sus cu putință, precum și să aveți obiecte mari între d-voastră și urs, precum copaci, stații de metrou sau autobuz, tiruri sau blocuri întregi. Dacă ursul pare că urmează să vă colinde, încercați să vă îndepărtați de el, mergând ușor cu spatele dar fără să atrageți atenția asupra voastră.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

18 decembrie 2015 11:22
Citește mai mult despre: colind ursul

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult