Vanghelie, atac dur la „băieţii deştepţi” care iau notele mari la Bac

Primarul sectorului 5 s-a lansat azi într-un atac extrem de virulent la adresa modului de organizare a examenului de Bacalaureat! Marian Vanghelie spune că, din cauza clientelei promovate de regimul Băsescu, Bacul a ajuns să fie practic monopolizat de „băieţii deştepţi” care, zice edilul de la 5, obţin toate notele mari la examene, lăsându-le pe cele mici pentru băieţii obişnuiţi, fără relaţii.

Vanghelie susţine că este vorba de o adevărată mafie a celor care ştiu să scrie şi să citească: „Nu e normal ca examenele să fie controlate de „băieţii deştepţi”, dat fiind că sunt susţinute din banii contribuabililor. Corect e ca notele să se obţină pe bază de licitaţie publică şi cine face cea mai avantajoasă ofertă să ia Bacul.”

„Eu am mulţi prieteni, oameni de afaceri din sectorul 5, care se plâng că, deşi au suficienţi bani să cumpere examenele, n-au loc de toţi aceşti „băieţi deştepţi”. E clar că pe ăştia îi ţin în braţe profesorii, fiindcă altfel nu există nicio explicaţie pentru faptul că mai tot timpul ştiu ce să răspundă la subiectele de examen. Păi de unde ştiu ei care e răspunsul la întrebările alea dacă nu au informaţii din interiorul sistemului, dacă n-au citit ceva înainte?”, a încheiat Vanghelie.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
9 iulie 2012 06:07

Alte articole

Vezi mai mult