Vanghelie: „Când eram copil, mama îmi lua tot ce voiam iar tata ţinea de şase”

Marian Vanghelie a dezacordat azi un interviu în exclusivitate! Primarul sectorului 5 şi-a amintit, cu lacrimi în ochi, de copilăria sa, dar şi de întâmplări din adolescenţă, de pe vremea când tocmai intra pe băncile şcolii:

“Cel mai frumos era de ziua mea! Dimineaţa mergeam cu familia la poliţie să facem poze aniversare din faţă şi din profil. Aşa cum cere tradiţia, domnii poliţişti mă trageau de urechi şi de limbă. Apoi mergeam la magazin, de unde mama îmi lua tot ce-mi plăcea mie iar tata ţinea de şase. Mi-a luat şi o cărticică de decolorat pe care trebuia să o fac eu cu alb şi un caiet pe care am scris pentru prima oară amprentele mele. Iar seara târziu, tata mi-a adus primul casetofon, de Dacie. În săptămâna următoare mi-a spus la telefon, de dincolo de geam, cât de mult mă iubeşte.”

“Pe vremea adolescenţei mele, în prima zi de şcoală, eram atât de mândru de uniforma mea în dungi! Când mă întorceam de la ore, mama îmi cerea cazierul ca să vadă dacă am luat zece, dar eu nu am reuşit niciodată să iau mai mult de cinci ani. Se întrista, dar când îi aduceam câte o brăţară de la doamna învăţătoare se înveselea la loc! Mie cel mai mult îmi plăcea biologia pentru că ne învaţă din ce e compusă o celulă: dintr-un pat, o chiuvetă, patru pereţi, o găleată şi un coleg.”

Scris de TNR
22 februarie 2012 12:02

Alte articole

Vezi mai mult