“Sunt vremuri noi! Nu mai putem continua să-i jecmănim pe români doar fiindcă ni s-a năzărit nouă să ridicăm o imensă catedrală ortodoxă!” Astfel şi-a început Patriarhul Daniel predica de dimineaţă, anunţând o veritabilă revoluţie în sânul Bisericii.

patriarh_bavarez.jpg “De acum încolo, îi invit pe români să decarteze nişte bănuţi pentru un proiect complet nou: o imensă catedrală protestantă! Putem să-i spunem ‘Catedrala Mântuirii Neamţului’ sau ‘Grosse Kirche’ dacă vreţi”, a predicat Preafericitul în uralele enoriaşilor adunaţi pe Dealul Mitropoliei. “Important e că adie vântul schimbării.”

Devizul pentru grandioasa lucrare de rit protestant a fost bine primit chiar şi de divinitate, transmite ziarul Lumina, echipa de contabili care l-a alcătuit putând constata o minune cerească. “Deşi bisericile protestante nu sunt pictate pe interior sau aurite pe dinafară, preţul picturii şi al aurului e dublu faţă de proiectul vechi al Catedralei ortodoxe! Dumnezeu e mare!”, a exclamat unul dintre angajaţii Bisericii, adăugând cu discreţie: “Cum se zice asta în nemţeşte?”

Deși nefinalizată, vechea Catedrală ortodoxă nu va fi abandonată, asigură liderii BOR. “E tot a noastră, derbedeilor! Să nu vă vină o idee să faceţi vreun spital în ea”, a glumit Patriarhul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Monday, 17.11.2014 15:06 Social

National Cinematografic