Vântul schimbării! Patriarhul Daniel a început să ceară bani pentru o imensă catedrală protestantă

“Sunt vremuri noi! Nu mai putem continua să-i jecmănim pe români doar fiindcă ni s-a năzărit nouă să ridicăm o imensă catedrală ortodoxă!” Astfel şi-a început Patriarhul Daniel predica de dimineaţă, anunţând o veritabilă revoluţie în sânul Bisericii.

“De acum încolo, îi invit pe români să decarteze nişte bănuţi pentru un proiect complet nou: o imensă catedrală protestantă! Putem să-i spunem ‘Catedrala Mântuirii Neamţului’ sau ‘Grosse Kirche’ dacă vreţi”, a predicat Preafericitul în uralele enoriaşilor adunaţi pe Dealul Mitropoliei. “Important e că adie vântul schimbării.”

Devizul pentru grandioasa lucrare de rit protestant a fost bine primit chiar şi de divinitate, transmite ziarul Lumina, echipa de contabili care l-a alcătuit putând constata o minune cerească. “Deşi bisericile protestante nu sunt pictate pe interior sau aurite pe dinafară, preţul picturii şi al aurului e dublu faţă de proiectul vechi al Catedralei ortodoxe! Dumnezeu e mare!”, a exclamat unul dintre angajaţii Bisericii, adăugând cu discreţie: “Cum se zice asta în nemţeşte?”

Aflată în faza de şantier, vechea Catedrală ortodoxă nu va fi abandonată, asigură liderii BOR. “E tot a noastră, derbedeilor! Să nu vă vină o idee să faceţi vreun spital în ea”, a glumit Patriarhul.
Times New Roman e pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe Prima TV! Dacă ai ratat ediția specială de duminică, dedicată alegerilor, urmăreşte-o acum în secţiunea Times New Roman TV.

Scris de Vasile
17 noiembrie 2014 13:11

Alte articole

Vezi mai mult