Vânzătorii de pepeni și-au construit case pe domeniul public

Mai mulți vânzători de pepeni și-au construit case din pepeni în locurile în care își vând marfa. „Aveam nevoie de un adăpost, că stăm zi și noapte cu pepenii aici, în plină stradă. Noi aici dormim, aici mâncăm, aici ne facem nevoile, într-un pepene roșu scobit. Vă dați sema ce vulnerabili suntem, că oricine poate să intre peste noi”, a declarat pentru TNR un pepenar din Dăbuleni.

Materialele de construcții sunt scumpe la oraș, așa că oamenii construiesc din ce au la îndemână, respectiv pepeni. De obicei totul pornește de la o simplă schiță trasată cu cuțitul pe o coajă de pepene, care este apoi transpusă în practică.
Vânzătorii de pepeni nu se feresc să ne dea detalii despre casele lor: ”Am făcut întâi fundația, la o adâncime de un pepene și jumătate, apoi am înălțat casa. Chiar am avut emoții după ce am pus primul pepene în zid, că nu știam cum să-i lipesc. Secretul e să folosești doar pepenii foarte dulci, dintr-ăia care se ți se lipesc de degete. Când ajungi la acoperiș trebuie să pui pepeni lunguieți, ca să alunece ușor apa pe ei.

Deși nu au autorizații de construcție pentru casele din pepeni, oamenii nu se tem că vor fi demolați pentru că își vor vinde oricând casele pe bucăți. Unele case sunt însă în pericol de prăbușire din cauza clienților pretențioși, care vor doar pepenii de jos, pe motiv că sunt mai reci. În ciuda protestelor proprietarilor, aceste case din pepeni au deja bulină din pepene roșu.

Viața în cartierele de pepeni decurge liniștit. În piața Drumul Taberei de exemplu, trecătorii le pot vedea pe gospodine cum deretică prin casele de pepeni sau pe copiii pepenarilor cum își fac temele pentru școală. Există chiar și o cârciumă făcută din pepeni, unde bărbații se adună să bea pepenată.
Deși încalcă grav legea, întregul cartier din pepeni pare să prospere. O biserică din pepeni este deja în construcție, iar un dezvoltator imobiliar s-a hotărât să construiască aici câteva clădiri de birouri din pepeni.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
10 iulie 2010 22:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult