Vasluienii bat palma cu Chevron: „Ne-au spus că dacă găsesc ţuică de şist ne-o dau nouă”

Locuitorii din Bârlad au dat undă verde companiei Chevron, după ce americanii le-au promis că vor primi toată ţuica de şist descoperită în subteran.

„Am permis demararea primelor sonde de mare adâncime, după ce am obţinut în scris promisiunea companiei Chevron că absolut toată ţuica de şist găsită în subsolul judeţului nostru ne va reveni nouă”, declară Ghiocel Asimionesei, din Bârlad.

Vasluienii precizează că acordul de foraj ar fi fost obţinut mult mai repede dacă Chevron le-ar fi spus de la început că în subsolul Moldovei există şi mari zăcăminte de ţuică pură, de 90 de grade, aşa cum atestă broşurile distribuite recent de Chevron.

Americanii de la Chevron susţin că vor respecta întru totul înţelegerea istorică semnată cu cetăţenii din Vaslui şi vor accepta prezenţa inspectorilor vasluieni la viitoarele sonde.

„Noi am discutat cu oamenii de aici, ei sunt foarte încântaţi de perspectiva descoperirii de ţuică de şist. Noi le-am spus că e posibil să dăm şi de nişte coniac de şist, moment în care ei au izbucnit în urale şi au cerut să semnăm imediat acordul de exploatare”, declară reprezentantul Chevron în România.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
26 iunie 2013 03:06

Alte articole

Vezi mai mult