Vasluienii care s-au refugiat acum o lună în birt din cauza zăpezii au început să se întoarcă acasă

Forfotă mare în judeţul Vaslui! La mai bine de o lună de când au fost forţaţi de căderile masive de zăpadă să se refugieze în birturi, vasluienii au început în sfârşit să se întoarcă la casele lor. Majoritatea însă au promis că diseară se vor duce în birt, ca să sărbătorească cum se cuvine faptul că s-au întors, după atâta timp, acasă.

„Am descoperit accidental că iarna s-a terminat”, povesteşte Ghiocel Asimionesei. „Eram beat mort şi am încurcat uşa de budă cu uşa de la ieşire, aşa am văzut că afară e soare şi că zăpada s-a dus. Le-am zis şi celorlalţi că e gata iarna, dar au început să arunce cu sticle după mine şi să mă înjure de mamă.”

Totuşi, câteva zeci de mii de vasluieni se află încă în birturi, convinşi că iarna încă nu s-a terminat. „Azi abia s-au întors acasă primii, până să revină toţi va mai trece cel puţin o lună. An de an se întâmpla aşa, zici că-s păsări migratoare, la prima cădere de zăpadă se duc în birturi şi până nu dă căldura nu-i mai vezi la faţă”, a povestit prefectul de Vaslui.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
17 aprilie 2013 04:04

Alte articole

Vezi mai mult