Oricâte reguli ne-ar impune cei de la Bruxelles, românul e mereu inventiv şi găseşte căi de a le ocoli! În judeţul Vaslui, de exemplu, mulţi gospodari care nu vor să se complice cu asomarea animalelor au găsit o cale de a se retrage complet din procesul tăierii, respectând cu fidelitate şi tradiţia locală.

porcii_se_Taie_intre_ei.jpg
Pe scurt, gospodarii vasluieni strâng mai mulţi porci într-o cocină, le aruncă o sticlă de rachiu şi un topor, iar peste noapte porcii se vor tăia negreşit între ei. “Poţi să le dai orice - ţuică de pufoaică, spirt tras prin pâine, vodcă, rom... Chiar şi jin sau bere, dar tre’ să le umpli troaca”, povesteşte Sandu T., proprietar de porci. “Cum se lasă seara şi se ameţesc un pic, încep să se certe, şi dacă le-ai lăsat şi un topor suficient de ascuţit, se tranşează unul pe altul într-o veselie!”

“Dacă Ignatul a picat şi în preajma alegerilor sau a vreunui meci de fotbal, porcii încep să se măcelărească între ei cât ai clipi”, adaugă vasluianul.

“Dacă procedura a funcţionat, a doua zi rămâi cu un singur porc”, încheie gospodarul. “Ăla e campionul, pe ăla e bine să-l păstrezi de prăsilă, dar să nu-l ţii la un loc cu scroafa, că o bate.”

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Monday, 21.12.2015 15:56 Social

National Cinematografic