Vasluienii fentează regulile UE! Le-au dat porcilor să bea până s-au tăiat între ei

Oricâte reguli ne-ar impune cei de la Bruxelles, românul e mereu inventiv şi găseşte căi de a le ocoli! În judeţul Vaslui, de exemplu, mulţi gospodari care nu vor să se complice cu asomarea animalelor au găsit o cale de a se retrage complet din procesul tăierii, respectând cu fidelitate şi tradiţia locală.

Pe scurt, gospodarii vasluieni strâng mai mulţi porci într-o cocină, le aruncă o sticlă de rachiu şi un topor, iar peste noapte porcii se vor tăia negreşit între ei. “Poţi să le dai orice – ţuică de pufoaică, spirt tras prin pâine, vodcă, rom… Chiar şi jin sau bere, dar tre’ să le umpli troaca”, povesteşte Sandu T., proprietar de porci. “Cum se lasă seara şi se ameţesc un pic, încep să se certe, şi dacă le-ai lăsat şi un topor suficient de ascuţit, se tranşează unul pe altul într-o veselie!”

“Dacă Ignatul a picat şi în preajma alegerilor sau a vreunui meci de fotbal, porcii încep să se măcelărească între ei cât ai clipi”, adaugă vasluianul.

“Dacă procedura a funcţionat, a doua zi rămâi cu un singur porc”, încheie gospodarul. “Ăla e campionul, pe ăla e bine să-l păstrezi de prăsilă, dar să nu-l ţii la un loc cu scroafa, că o bate.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
21 decembrie 2015 13:56
Citește mai mult despre: bautura Ignat porci Sarbatori taiere Vaslui vecini

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult