Vasluienii nu mai au loc în birturi! Sunt încă pline cu cei care s-au refugiat acolo la înzăpeziri

Vasluienii care sunt afectaţi de inundaţii trăiesc o adevărată dramă. Deşi se chinuie de câteva zile să se refugieze într-un birt, demersul lor a fost zădărnicit de faptul că acestea sunt încă pline de vasluienii care s-au refugiat acolo încă din iarnă, când au fost căderi masive de zăpadă în judeţ.

„Stau ca prostu’ în casă, n-am încotro”, se plânge vasluianul Ghiocel Asimionesei. „Deşi trec şi de câteva ori pe zi pe la birt, niciodată nu găsesc un loc liber. Am încercat să-i momesc cu bunica, poate iese măcar unu’ afară, dar degeaba. Cum mă vedeau în uşă, cum aruncau cu topoarele după mine. Nu-i clinteşte nimeni şi nimic din birt. Am fost prost că nu mi-am ocupat şi eu un loc în iarnă.”

„Situaţia asta efectiv îi terorizează psihic pe vasluieni”, atrage atenţia sociologul Decebal Popescu. Impresia sa este confirmată de creşterea alarmantă a cazurilor de persoane care încep să-şi dea singure apa din casă, fără să aştepte venirea pompierilor sau jandarmilor, sau măcar a televiziunilor, ca să se plângă că nimeni nu îi ajută. „Spiritul Vasluiului moare”, atrage atenţia sociologul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
11 iulie 2013 15:07

Alte articole

Vezi mai mult