Vasluienii se bucură pentru culturile distruse de caniculă: „La toamnă nu muncim!”

Culturile distruse de caniculă nu sunt motiv de îngrijorare pentru toţi românii. O dovedeşte judeţul Vaslui, unde mii de ţărani jubilează după ce mare parte din cultura lor a fost complet distrusă. „În sfârşit, Dumnezeu şi-a întors faţa spre noi. La toamnă nu muncim!”, exultă vasluienii.

„Dacă mai ţine canicula asta vreo două săptămâni şi nu avem strop de ploaie, la toamnă o să fiu boier, n-o să am la ce munci”, îşi face curaj un ţăran afectat doar parţial de lipsa ploilor. „Dacă în alţi ani am avut noroc de inundaţii, anul ăsta am avut noroc de caniculă. E bine şi aşa, important e ca la toamnă să pot sta liniştit în cârciumă”, a adăugat acesta.

Sunt însă şi vasluieni mai puţin norocoşi, ale căror culturi nu au fost deloc afectate de caniculă. „La toamnă, în timp ce eu o să muncesc ca prostu’ să strâng recolta, alţii, mai norocoşi, o să stea în cârciumă şi o să bea”, s-a revoltat un ghinionist. „Dumnezeu s-a supărat şi ne-a lăsat culturile intacte”, îşi plânge amarul un alt ţăran vasluian.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
19 iulie 2012 18:07

Alte articole

Vezi mai mult