Vasluiul va trimite 10 căruţe de ajutoare pentru sinistraţii din Manhattan

Mai mulţi locuitori din Vaslui au venit azi dimineaţă în faţa primăriei din localitate să-şi manifeste îngrijorarea faţă de situaţia sinistraţilor din statul New York, grav afectat de uraganul Sandy. „Am văzut imagini de-acolo şi m-am înduioşat instantaneu. Oamenii ăia nu-s obişnuiţi cu dezastrele naturale, parcă erau imagini din ţările de lumea întâi”, a povestit, cu vădită compasiune, un vasluian.

Tot astăzi s-a constituit un comitet de iniţiativă care va strânge ajutoare pentru sinistraţii din Manhattan, insula new-yorkeză fiind printre cele mai afectate părţi ale Statelor Unite. „Au venit fiecare cu ce-au găsit pe-acasă, mai cu un topor, mai nişte răchiu, un par din gard. E păcat de la Dumnezeu să vrei să discuţi ceva cu un vecin şi să n-ai topor la tine”, au anuţat vasluienii.

Primul convoi de căruţe va plecat mâine din Vaslui, pe ruta Vaslui – Bârlad – Rotterdam şi se estimează că va ajunge la începutul lui martie 2014, asta în condiţiile în care căruţaşii nu se vor opri pe drum la una mică.

Scris de Eftimie
30 octombrie 2012 14:10

Alte articole

Vezi mai mult