Vasluiul va trimite 10 căruţe de ajutoare pentru sinistraţii din Manhattan

Mai mulţi locuitori din Vaslui au venit azi dimineaţă în faţa primăriei din localitate să-şi manifeste îngrijorarea faţă de situaţia sinistraţilor din statul New York, grav afectat de uraganul Sandy. „Am văzut imagini de-acolo şi m-am înduioşat instantaneu. Oamenii ăia nu-s obişnuiţi cu dezastrele naturale, parcă erau imagini din ţările de lumea întâi”, a povestit, cu vădită compasiune, un vasluian.

Tot astăzi s-a constituit un comitet de iniţiativă care va strânge ajutoare pentru sinistraţii din Manhattan, insula new-yorkeză fiind printre cele mai afectate părţi ale Statelor Unite. „Au venit fiecare cu ce-au găsit pe-acasă, mai cu un topor, mai nişte răchiu, un par din gard. E păcat de la Dumnezeu să vrei să discuţi ceva cu un vecin şi să n-ai topor la tine”, au anuţat vasluienii.

Primul convoi de căruţe va plecat mâine din Vaslui, pe ruta Vaslui – Bârlad – Rotterdam şi se estimează că va ajunge la începutul lui martie 2014, asta în condiţiile în care căruţaşii nu se vor opri pe drum la una mică.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

30 octombrie 2012 14:10

Alte articole

Vezi mai mult